Annons
Nyheter

24-årig man höggs ned med kniv

En 24-årig man vårdas med allvarliga skador efter att ha blivit utsatt för grovt våld på universitetsområdet i Växjö.
En 16-årig pojke sitter anhållen misstänkt för mordförsök.
Nyheter • Publicerad 21 december 2014

Strax före klockan 23 på lördagskvällen fick polisen in flera anmälningar om bråk på Campusområdet i Växjö. Polisen beskriver det som en grupp ungdomar i tonåren som var störiga i trakterna av Georg Lückligs väg. Enligt uppgifter till Smålandsposten gick de omkring och smällde nyårssmällare.

En 24-årig man reagerade och gick tillsammans med några jämnåriga ut på gatan. Det var då attacken skedde.

Annons

Enligt Växjö lasarett blev 24-årigen knivskuren. Han opererades under söndagen med efterföljande vård på intensiven. Skadorna beskrevs som allvarliga. Under dagen vaknade han dock upp och kunde höras av polisen.

Redan ett par timmar efter händelsen grep polisen fyra ungdomarna, två 16-åringar och två 17-åringar, i en lägenhet i centrala Växjö. Den anhölls senare skäligen misstänkta för mordförsök.

Efter förhör på söndagskvällen beslutade åklagaren att försätta tre av dem, en 16 åring och två 17-åringar på fri fot. Den andre 16-åringen är fortsatt anhållen.

– Han är nu på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Så förhören som hållits har stärkt misstankarna mot honom, säger David Grann, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Juldagen är sista dagen för åklagaren att besluta om pojken ska häktas eller inte.

Många människor fanns i rörelse i området vid tiden för dådet vilket gör att många blev vittne till händelsen.

Polisen har förhört en mängd personer, såväl inblandade i bråket som vittnen ur allmänheten. Likaså har en teknisk undersökning av brottsplatsen genomförts.

Enligt en bulletin från Växjö lasarett på söndagskvällen betecknades då 24-åringens tillstånd som fortsatt allvarligt.

Bosse Vikingson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons