Annons
Nyheter

Brand i tält med tapeter

Det brann i ett stort tält med varor på Verkstadsgatan i Växjö under natten till lördagen.
Växjö • Publicerad 7 oktober 2017

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 01.33. Räddningstjänst och polis åkte till platsen.

– Det var polis som upptäckte det när de åkte förbi och de lyckades släcka branden, säger Fredrik Bengtsson, insatsledare vid Värends räddningstjänst.

Annons

I tältet, som ska vara cirka 100 kvadratmeter stort, fanns tapeter, kakel och klinker. Det ska vara tapeter som brunnit, enligt polisen.

Ett tält med tapeter antändes i natt av en okänd gärningsman. Lyckligtvis upptäckte en patrullerande polisbil branden och den kunde snabbt stoppas.
Ett tält med tapeter antändes i natt av en okänd gärningsman. Lyckligtvis upptäckte en patrullerande polisbil branden och den kunde snabbt stoppas.Foto: Carl Carlert

– Vi håller på och tar ut grejerna eftersom det blivit rökskadat och kör lite restvärde, säger Bengtsson klockan 02.15.

Ingen person skadades vid händelsen som polisen rubricerar som skadegörelse genom brand. Tidigt på lördagsmorgonen har polisen ingen misstänkt person. Men det råder ingen tvekan om att branden har varit anlagd.

– Man har skurit upp tältduken och fått fyr på en pall med tapeter. Tack och lov blev det ingen större brand på grund av att den upptäcktes tidigt av patrull. Det ska ha funnits en spridningsrisk enligt räddningstjänsten. Det råder ingen tvekan att branden har varit anlagd men ingen är misstänkt för brottet, säger Anna-Karin Davidsson, jourhavande förundersökningsledare

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Alessandro NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons