Annons
Nyheter

Fortnox satsar på företagsförsäkringar

Snabbväxande Fortnox utvecklar nya verksamheter. Nästa år lanseras ett försäkringsbolag för småföretagare.
Växjö • Publicerad 24 oktober 2017
Vd Nils Carlsson gläds åt en kvartalsrapport som visar fortsatt stark tillväxt.
Vd Nils Carlsson gläds åt en kvartalsrapport som visar fortsatt stark tillväxt.Foto: Robin Sparf

Med sina webbaserade lösningar för ekonomi och administration har Fortnox över 190 000 kunder, framför allt småföretag. Till dessa vill Fortnox genom det nya bolaget erbjuda specialanpassade försäkringar.

– Det är något som de bekymrar sig för och tycker är ett problem i deras vardag. Det gäller för alla Sveriges småföretag, alla har någon typ av behov för försäkringslösningar. Det kommer vi att erbjuda dem i en digital lösning, berättar vd Nils Carlsson.

Annons

Han säger att det framför allt handlar om försäkringar av bolag och deras egendom. Nils Carlsson ser dock Fortnox försäkringar mer som ett komplement än en konkurrent till de etablerade försäkringsbolagen.

– Jag tror att de stora försäkringsbolagen mycket väl kan se oss som en väldigt bra samarbetspartner för vi sitter med kundkontakten till 190 000 småföretag i Sverige och de ökar hela tiden. Vi vet precis hur de tänker och vilka problem de har.

Det nya bolaget är en anledning till att Fortnox räknar med att fortsätta nyanställa. Sedan årsskiftet har Fortnox anställt cirka 65 personer, mest nyrekryteringar och nästan alla i Växjö

– Vi ser inte att vår rekryteringstakt avtar, säger Nils Carlsson.

Han presenterade under tisdagen rapporten för det tredje kvartalet. Den visar att både koncernens nettoomsättning och rörelseresultat ökade med drygt 40 procent jämfört med samma period i fjol.

– Vi kommer att fortsatt koncentrera oss på att växa i antalet kunder och hjälpa Sveriges småföretag att kliva in i den digitala åldern med sin bokföring, redovisning och administrativa tjänster, säger Nils Carlsson.

Johan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons