Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Larm om drunkningstillbud i Lammhult och man hittad död i vattendrag i Köping.
Publicerad 4 juni 2018

Kalmar län/Kronoberg

Strax innan midnatt kom ett larm om ett misstänkt drunkningstillbud vid badplatsen Björnö i Lammhult norra Kronoberg. Kläder och skor ska har setts vid strandkanten. Räddningstjänst och polis kallades till platsen. De lämnade dock kort efter att de anlänt.

Annons

Enligt polisen hittades ingen person i närheten och ingen person har heller anmält försvunnen.

Sverige

En död man har hittats i ett vattendrag i närheten av djuphamnen i Köping. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Det är ett oklart dödsfall så vi har som en säkerhetsåtgärd inlett en förundersökning om mord, så får vi jobba vidare i ärendet därifrån, säger Andreas Örth, RLC-befäl vid polisen region Mitt.

Mannen är identifierad men polisen vill inte gå in på närmare detaljer.

– Platsen är avspärrad och det kommer att genomföras en undersökning där under morgondagen, säger Andreas Örth.

Larmet kom vid 21-tiden. (TT)

En man har hittats död i Vistavarvstjärnen i Timrå under natten, enligt polisen.

Polisens dykare var på plats efter larm om att en man i 20-årsåldern försvunnit sedan han badat vid en campingplats. Han gick ner i vattnet vid 17-tiden och ett stort räddningspådrag drogs i gång.

Polisen sade under kvällen att mannen med största sannolikhet drunknat. Vid 02-tiden hittades en död person.

Annons

Den dödes identitet är inte fastställd och utredningsarbete pågår, enligt polisen. Det finns ingen misstanke om brott. (TT)

Världen

En polisutredning har inletts sedan en FBI-agent dansat loss lite väl vilt på en nattklubb i Denver i Colorado, USA.

Ett videoklipp i lokala medier visar hur mannen, inför publik som står runt honom, gör en bakåtvolt på dansgolvet. Ett vapen faller till golvet och mannen försöker få fatt i det, men ett skott går av som träffar en annan nattklubbsbesökare i benet.

FBI-agenten – som inte var i tjänst vid tillfället – stoppar sedan vapnet i byxlinningen, och lämnar dansgolvet med höjda armar.

Personen som träffades togs till sjukhus, och har inte livshotande skador. (TT)

Nordkoreas tre högst uppsatta militärer har fått lämna sina poster, uppger en amerikansk källa för Reuters. Uppgiften om att de tre militärcheferna fått gå kommer från början från den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Bakgrunden ska vara oenighet inom militären kring ledaren Kim Jong-Uns kontakter med Sydkorea och USA, enligt källan.

Samtidigt fortsätter förberedelserna inför mötet mellan Kim och USA:s president Donald Trump den 12 juni i Singapore. Samtal på lägre nivå mellan länderna pågår men det går knackigt, enligt en annan amerikansk källa.

Efter att för drygt en vecka sedan ha ställt in toppmötet med Kim vände Trump snabbt. I fredags tog han emot den nordkoreanska generalen Kim Yong-Chol i Vita huset, och hävdade då att mötet i Singapore kommer att bli av. (TT)

Annons

Lava har strömmat in i bebodda områden efter ett vulkanutbrott i Guatemala.

En talesperson för räddningstjänst i området säger till Reuters att sju personer har bekräftats döda, varav tre barn. Fler dödsoffer befaras.

Enligt Sergio Cabañas vid landets katastrofmyndighet har ytterligare minst 20 personer skadats i vulkanutbrottet nära Guatemalas huvudstad.

– Vi har skadade, brända och döda människor, säger Cabañas, till en lokal radiokanal.

AP skriver att fyra personer omkom när ett hus började brinna, och att två barn miste livet när de stod på en bro och tittade på utbrottet. (TT)

Jasmin FrljevicSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons