Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man har gripits, misstänkt för att ha misshandlat två personer på järnvägsstationen i Växjö.
Publicerad 27 november 2019

Här saknas innehåll

Kronoberg

Polisen larmades om en misshandel på järnvägsstationen vid 22-tiden på tisdagen. Där ska en man och en kvinna ha börjat bråka, varpå kvinnan ska ha blivit slagen. En man som försökte avbryta misshandeln ska också ha blivit slagen. Varken mannen eller kvinnan ska ha fått några allvarligare skador, uppger polisen. En man i 20-årsåldern greps och anhölls under natten.

Annons

Kalmar län

En natt utan några större nyhetshändelser i länet.

Sverige

Den man som skadades svårt i samband med ett bråk i en lägenhet i Norrköping på tisdagskvällen har avlidit av sina skador, uppger polisen för SVT Nyheter Öst.

Två män i 40-årsåldern som befann sig i samma bostad är anhållna misstänkta för mord. Lägenheten är avspärrad.

– Vi kommer fortsätta med en teknisk undersökning under förmiddagen och även fortsätta med övriga utredningsåtgärder, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl på polisen till SVT. (TT)

En personlig dator från skolan ger inte bättre resultat bland högstadieelever.

Det visar en studie från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering.

– Ibland finns det en uttalad tanke om att mer digitala verktyg ska införas av likvärdighetsperspektiv, man tänker att det ska leda till mer utjämnade skolreslutat mellan elever med olika bakgrund. Men här tyder våra resultat snarare på det omvända, säger forskaren Caroline Hall. (TT)

Världen

Annons

Hundratusentals liter vatten har läckt ut ur en sprucken ledning under E39 i norra Bergen i Norge. Polisen befarar att motorvägen ska kollapsa, och har evakuerat tio bostäder i området.

– Om E39 rasar kommer det att innebära enorma problem i trafiken i Bergen, säger polisens insatsledare Casper Kaland till NRK.

Motorvägen är den stora nordsydliga genomfartsleden genom Norges näst största stad, och en viktig transportled för västra Norge. (TT)

Först tände han eld på minst sju ställen. Sedan återvände han för att bekämpa terrängbränderna. Så lyder polisens anklagelser mot en frivillig brandman i Australien.

19-åringen greps efter en händelse häromdagen, då han sågs i en bil i närheten av en nystartad brand i södra New South Wales.

"Polisen kommer i domstol att hävda att mannen tände eld, lämnade området, för att sedan ta itu med branden som ett led i sina plikter som frivillig brandman", heter det i en poliskommuniké.

Över en miljon hektar har redan eldhärjats under Australiens terrängbrandsäsong, som i och med södra halvklotets försommar började i oktober. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons