Annons
Nyheter

Misstänker att branden var anlagd

Räddningstjänsten fick rycka ut till Teleborg i Växjö, sedan det börjat brinna i en förskola. Enligt polisen klassas händelsen som mordbrand.
Växjö • Publicerad 15 januari 2018
Foto: Carl Carlert

Larmet kom in strax före klockan 01 på måndagen och både räddningstjänst, polis samt ambulans ska ha kallats ut till Stallvägen. Enligt räddningstjänsten ska det ha börjat brinna i ett rum i förskolan sedan någon kastat in ett föremål genom ett fönster.

– Branden är släckt men huset är rökskadat. Det är tillräckligt omfattande skador för att man nog inte ska kunna bedriva någon verksamhet i lokalerna under måndagen, säger Conny Peterson, räddningschef i beredskap hos Värends räddningstjänst.

Annons

Enligt polisen, som hanterar ärendet som en misstänkt mordbrand, ska man ha fått in tips om en bil som lämnat platsen strax före att det börjat brinna i lokalen.

– Allt tyder på att branden var anlagd, säger Anna-Karin Davidsson, jourhavande förundersökningsledare hos Växjöpolisen.

Det finns inga uppgifter om några personskador.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons