Annons
Nyheter

Hotfullt när poliser skulle bistå socialarbetare

När en polispatrull på tisdagen skulle hjälpa socialarbetare vid ett familjeärende blev det hotfullt och stökigt. Patrullen fick kalla på förstärkning från Växjö och två män blev pepparsprejade.
Kronoberg • Publicerad 24 oktober 2017

På tisdagseftermiddagen kontaktade socialarbetare polisen om hjälp med handräckning vid ett familjeärende på en mindre ort i Kronobergs län.

Ett beslut om att omhänderta ett barn i familjen skulle verkställas och socialarbetarna ville ha stöd från polisen när de mötte familjen.

Annons

– Familjen var mycket upprörd och det blev bråk. Det var en hotfull stämning. Poliserna på plats tvingades kalla på förstärkning från Växjö och totalt sex poliser härifrån fick hjälpa till. När de anlände lugnade det ner sig, säger Samir Cehic som är jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Samir Cehic berättar att tre män i familjen försökte hindra poliserna i deras arbete och till slut tvingades man att använda pepparsprej mot två av dem.

– De tre är nu misstänkta för brottet försök till främjande av flykt.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons