Annons
Nyheter

Ladugård totalförstörd i brand

En ladugård och flera intilliggande byggnader förstördes under morgonen i Jät i en brand.
Jät • Publicerad 10 juni 2018
Foto: Carl Carlert

Larmet om branden kom in till räddningstjänsten klockan 06.34 på söndagsmorgonen.

– Vi fick ganska snabbt information om att ladugården var tom och att det inte fanns några djur där inne. När vi kom till platsen var en viss del övertänd och en del hade rasat, säger Joakim Karlsson, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst.

Annons

Räddningsstyrkor från Växjö, Ingelstad, Väckelsång och Vislanda deltog i släckningsarbetet men ladugården gick inte att rädda. Fokus sattes istället på att rädda en intilliggande byggnad samt se till så att branden inte fick spridning ut i terrängen.

Styrkorna från Växjö, Ingelstad och Väckelsång var kvar på platsen vid halv niotiden på söndagsmorgonen.

– Det är högst sannolikt att det brunnit en bra stund innan larmet kom till oss. De som bott i närheten har uppmärksammat det här när de steg upp på morgonen, säger Joakim Karlsson.

Enligt Samir Cehic, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö finns det i nuläget ingen misstanke om brott i samband med branden. Ladugården var övergiven med endast en panncentral och viss elektricitet inkopplat.

Foto: Urban Nilsson
Foto: Urban Nilsson
Jasmin FrljevicSkicka e-post
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons