Annons
Nyheter

Flisbil välte på riksväg 27 – vägen öppnad igen

Strax efter klockan 23 på tisdagskvällen kom larm om en singelolycka med lastbil på riksväg 27 söder om Tingsryd. Föraren fördes till sjukhus och vägen har varit avstängd under natten.
Tingsryd • Publicerad 2 maj 2018
Lastbilen körde ner i diket och flisen vältes ut.
Lastbilen körde ner i diket och flisen vältes ut.Foto: Arne Nilsson

– Vi har en fullastad flisbil på sidan, lastbil och släp. Vi har inget läckage och håller just nu på att tömma ur dieseltanken inför en eventuell flytt, säger Per Karlsson, insatsledare vid Räddningstjänsten östra Kronoberg, vid klockan 00.30.

Föraren, en man, har förts till sjukhus med ambulans för kontroll. Till Blekingesjukhuset i Karlskrona, enligt polisen.

Annons

– Han stod i hytten när vi kom fram. Vi sågade bort framrutan och tog ut honom, säger Karlsson.

Olyckan ska ha skett i södergående riktning i höjd med Elsemåla, nära sjön Tiken och det är därför extra viktigt att undvika läckage från fordonet. Vägen har stängts av i båda riktningarna, enligt Trafikverket.

Räddningstjänst, ambulans samt polis skickades till platsen där ekipaget ligger i diket. Inget av flisen har kommit ut på vägen, enligt räddningstjänsten.

– Vi inväntar besked kring hur vi ska göra med tömning och bärgning, säger Per Karlsson.

Under natten gjordes sedan insatser för att lasta om och bärga ekipaget, som låg på sidan.

Trafikverket har flyttat fram prognosen för arbetet flera gånger. Den sista var satt till klockan 07.15. Man rekommenderar trafikanter att följa orangefärgade skyltar – väg 120 och 783 via Konga ner till Hallabro på väg 659 och omvänt.

Men strax efter klockan 06 meddelade Trafikverket att vägen öppnats tillfälligt för en stund och ska vara fullt framkomlig. Den kommer dock att stängas på nytt under förmiddagen då bärgningsarbetet ska fortsätta.

Under onsdagseftermiddagen var lastbilen bärgad och vägen var öppen för trafik igen.

Räddningstjänstpersonal från Tingsryd och Hovmantorp var på plats under natten. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

– Man har kunnat höra honom om vad som hänt. Enligt de första uppgifterna har han väjt för djur som har kommit upp på vägen, säger Per Bergendahl, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons