Annons
Nyheter

Misstänkt hets mot folkgrupp: Satte upp banderoll för NMR

Fyra personer misstänks för hets mot folkgrupp efter att ha upptäckts av polis vid ett tilltag i Växjö på natten till fredagen.
Växjö • Publicerad 11 maj 2018

Det var vid 01-tiden som en polispatrull på hemväg ska ha sett hur personerna satte upp en banderoll på en gångbro över Sandsbrovägen.

– Utifrån budskapet på banderollen misstänks samtliga fyra för hets mot folkgrupp, säger Per Bergendahl, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Annons

Han uppger att banderollen hade följande text: ”Krossa homolobbyn”. På banderollen fanns även en hänvisning till Nordiska motståndsrörelsens (NMR:s) sajt nordfront.se.

– Det är väl med anledning av den pågående Prideveckan, säger Bergendahl.

Polisen har gjort en anmälan om hets mot folkgrupp. De misstänkta är två män i 25- respektive 40-årsåldern samt två kvinnor i 30-årsåldern. De har inte gripits och är inte skrivna i Växjö.

– De ville inte tala överhuvudtaget, säger Per Bergendahl.

Så här såg det ut i april när NMR satte upp en banderoll på en bro över riksväg 25 i Växjö
Så här såg det ut i april när NMR satte upp en banderoll på en bro över riksväg 25 i Växjö
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons