Annons
Nyheter

Två män misstänks för inbrott på förskola

Under natten till söndagen ska två män ha brutit sig in på en förskola i Ljungby genom att krossa ett antal fönsterrutor. Händelsen utspelade sig endast timmar efter att de båda männen suttit anhållna för ett annat brott som polisen upptäckte på fredagskvällen.
Ljungby • Publicerad 12 januari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Vid 00.30-tiden såg ett vittne hur personer rörde sig runt förskolan med ficklampor och slog larm till polisen. När ett par patruller kom fram till förskolan kunde man konstatera att det skett ett inbrott men ingen person fanns kvar på platsen. Efter sök med hund kunde dock två misstänkta män gripas.

– Vi har hittat gods som vi tror är från inbrottet, bland annat en telefon, säger Ulf Wilsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Växjö.

Männen, som är i 35-årsåldern respektive 45-årsåldern, har anhållits och är båda kända i stöldsammanhang sen tidigare. Redan på lördagen satt männen anhållna fram tills 16-tiden, då de släpptes. Detta efter att ha stoppats av polis i Ryssby på vid 22-tiden på fredagskvällen. Då ska männen ha kört i en stulen bil tillhörandes en person i Halland. I bilen hittades även gods som gör att polisen misstänker männen för häleribrott.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Annika NiquetSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons