Annons

Myrans plan ospelbar – får nytt gräs i sommar?

Vare sig Östers IF eller Växjö DFF kan spela sina kommande hemmamatcher på Myresjöhus Arena. Naturgräset är ospelbart. Men redan i sommar kan det ersättas av hybridgräs.
växjö • Publicerad 26 oktober 2017 • Uppdaterad 27 oktober 2017
Foto: Lena Gunnarsson

Sedan Östers senaste hemmamatch (1–1 mot Falkenberg) med nöd och näppe kunnat genomföras på den leriga planen togs under torsdagen beslut att flytta såväl Växjö DFF:s lördagsmatch i elitettan som Östers måndagsmatch i superettan.

Öster överväger nu att spela sin match mot Brommapojkarna på Värendsvallen. Men först krävs en besiktning av arenan. Den kan göras tidigast under fredagen.

Annons

Växjö DFF å sin sida har bestämt sig för att spela sin match mot Holmalund/Alingsås i Tipshallen.

En seriematch med Öster på Värendsvallen, för första gången sedan 2012, skulle förstås bli minnesvärd för alla nostalgiker.

I sammanhanget är det positivt att beslut tagits om att byta ut naturgräset på Myresjöhus Arena mot hybridgräs.

Enligt uppgifter till Smålandsposten kan detta komma att ske redan till sommaren.

Genom att låta Öster och Växjö DFF såväl avsluta vårsäsongen som inleda höstsäsongen med bortamatcher skulle tillräckligt med tid kunna skapas för ett skifte av underlag under sommaren. För att förhindra problem med ett alltför halt hybridgräs är taktiken att först lägga ut konstgräset och först efter det så i naturgräset.

Dessutom kan man använda sig av olika sorters naturgräs beroende på om det ska växa på en skuggig eller solig del av fotbollsplanen.

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons