Annons

Skadad Pesonen har fått lämna sjukhuset

Janne Pesonen fick lämna onsdagens match mot Örebro på bår och fördes till sjukhus.
– Han undersöktes på sjukhus och fick lämna direkt, säger Växjö Lakers tränare Sam Hallam.
Växjö • Publicerad 29 november 2018
Janne Pesonen åkte på en otäck smäll i onsdagens match mot Örebro.
Janne Pesonen åkte på en otäck smäll i onsdagens match mot Örebro.Foto: URBAN NILSSON

I början av den tredje perioden i Växjö Lakers segermatch mot Örebro på onsdagskvällen fick Janne Pesonen lämna isen på bår.

Lakers spelade boxplay när Pesonen jagade efter en puck i anfallszon. I närheten av kortplanket tacklades han av backen Nick Ebert. Växjöforwarden tappade helt balansen och rasade handlöst in i sargen. Han blev efter smällen liggande på isen. Till slut drogs han ut från isen på en bår och fördes till lasarettet i Växjö.

Annons

Enligt P4 Kronoberg kunde 36-åringen lämna sjukhuset redan samma kväll. Skadan ska efter en undersökning ha bedömts som lindrig.

– Han undersöktes på sjukhus och fick lämna direkt, har sovit hemma och status är dag för dag på honom just nu, säger Växjö Lakers tränare Sam Hallam till minhockey.se.

Mer glädjande för Lakers är att amerikanen Austin Ortega tränar på is sedan några dagar tillbaka.

– Han kör med full utrustning. Vi kommer inte att stressa tillbaka honom, han ska vara redo för att vara på sin normala nivå när det är dags för match igen.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons